Tuesday, September 18, 2018

Παύλος Φύσσας: Πέντε χρόνια από τη δολοφονία που αποκάλυψε τη δράση της Χρυσής Αυγής

Συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Ο Παύλος ήταν παιδί μιας λαϊκής οικογένειας και μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου ενώ παράλληλα κατήγγελλε με τα τραγούδια του τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και καλούσε σε απομόνωση και αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης στις γειτονιές του Πειραιά.
Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα μέσα από ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε "το Τέρας" στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν (...) Πλησιάζοντας πάλι ο Σεπτέμβρης, είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Οτι θα παλέψουμε έως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στο δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη Δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική.»
Οι ναζί της Χ.Α. έβγαλαν για τα καλά την μάσκα της δήθεν νόμιμης εθνικοφροσύνης και απέδειξαν το πραγματικό ναζιστικό, δολοφονικό τους πρόσωπο.
5 χρόνια μετά την άνανδρη πολιτική δολοφονία του Έλληνα αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα θυμίζουμε τα λόγια του Μπρέχτ για το φασισμό: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός»